Obvestilo o organizaciji dela v času začasne prekinitve izvajanja vzgojno-izobraževalne dejavnosti v vzgojno-izobraževalnih zavodih

Spoštovani starši,

pristojno ministrstvo je zaradi izvajanja ukrepov za preprečitev širjenja nalezljive bolezni COVID-19 dne izdalo sporočilo, da bo v vzgojno-izobraževalnih zavodih na podlagi sklepa Vlade RS št. 18100-7/2020/2 in odredbe ministra za zdravje začasno prepovedano zbiranje ljudi. To pomeni, da se vzgojno-izobraževalna dejavnost ne bo izvajala fizično v vrtcih in šolah, oziroma da se v določenih primerih začasno ne bo izvajala.

Šole prenehajo z vzgojno-izobraževalnim delom do predvidoma nedelje, 29. 3. 2020. V kolikor bo zaprtje šol trajalo dlje, vas bomo o tem pravočasno obvestili preko naših spletnih strani.

Osnovna šola Ljubečna bo s pomočjo šolske spletne strani izvaja pouk na daljavo. Na šolski spletni strani (https://www.os-ljubecna.si/) bodo od ponedeljka, 16. 3. 2020, objavljene vsebine za tekoči teden. Gradivo boste našli pod zavihkom “Pouk na daljavo” (https://www.os-ljubecna.si/#). Gradiva bodo objavljena po razredih.

O načinu, kako bomo nadomestili izpad vzgojno-izobraževalnega procesa, nas bo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport obvestilo v času, ko se bomo skupaj z učenci vrnili v šolo. Šola se bo z zagotavljanjem pouka na daljavo maksimalno potrudila, da bo izpada pouka čim manj in da bodo aktivnosti, ki jih bomo izvajali v času zaprtja šol, uradno priznane in bodo štete k realizaciji učne snovi. Zato vas vljudno prosimo, da učenci dosledno upoštevajo podana navodila učiteljev in opravijo zastavljeno delo.

Šola bo starše in učence v času prekinitve rednega vzgojno-izobraževalnega procesa redno obveščala o pomembnih informacijah preko šolske spletne strani, zato vas prosimo, da jo redno spremljate.

Ob koncu vas tudi mi prosimo, da dosledno upoštevate vsa priporočila pristojnih institucij ter poskrbite, da bodo učenci ta čas preživeli v varnem domačem okolju.

 

Lep pozdrav

 

Ravnatelj:

Martin Grosek, prof.

 

Povezave na različna e-gradiva in e-skupnosti:

 

V času zaprtja šol Založba Rokus Klett vsem učencem omogoča brezplačen dostop do njihovih elektronskih in interaktivnih gradiv, ki jih bomo v navodilih za samostojno delo učencev v tem času uporabljali tudi učitelji.

Gradiva so brezplačno dostopna na spletnih straneh:

 

Postopek prijave/registracije:

Na izbranem portalu (npr. www.Lilibi.si) kliknite na gumb Prijava.

Če ste že uporabnik portala, vnesite svoj e-naslov in geslo ter sledite navodilom. Če na portal dostopate prvič, kliknite na polje Nimam še uporabniškega računa in vnesite zahtevane podatke. Tako se boste registrirali in ustvarili uporabniški račun.

  1. Na portalu iRokus.si gradiva v svojo iZbirko dodate s klikom na gumb Dodaj brezplačna gradiva.
  2. Na portalih Lilibi.si, Radovednih-pet.si in iRokusPlus.si pa vas bodo vsa gradiva že čakala v vaši iZbirki.

 

(Skupno 1,568 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...