Voščilo

Tiho pada mrak,
v dalji se zgublja korak
in pušča sledi preteklih dni.

V srcih se želja rodi
po miru, ljubezni, dobroti
za vse ljudi.
(Srečko Kosovel)

 

Drage učenke in učenci, spoštovani starši!

V času, ko se počasi poslavljamo od starega leta in željno pričakujemo novega, je po navadi čas, da se ozremo nazaj v pretekle dni in naredimo načrt za tiste, ki prihajajo. Leto, ki bo kmalu za nami, je bilo zagotovo posebno. V naša življenja je vneslo stisko in strah, znašli smo se v popolnoma novih situacijah. Čez noč smo morali v marsičem spremeniti svoj način življenja in se prilagoditi omejitvam, ki so varovale naše zdravje in zdravje vseh okoli nas. Toda, je bilo res vse samo slabo? Ko se ozremo nazaj, lahko z zadovoljstvom ugotovimo, da smo v tem letu skupaj doživeli marsikaj dobrega. Da smo premagali ovire, ki jih je pred nas postavilo šolanje na daljavo, smo se morali bolj povezati, več sodelovati, bolj zaupati drug drugemu. Zaradi tega bi se vam danes radi predvsem zahvalili.

Učenke in učenci, hvala, da ste k pouku na daljavo pristopili z vso resnostjo in odgovornostjo, da ste izpolnjevali zadane naloge in nas s povratnimi informacijami o svojem samostojnem delu usmerjali pri naših prizadevanjih ponuditi vam kakovosten pouk v spremenjenih okoliščinah. Hvala, da ste v tistih mesecih, ki smo jih preživeli v šoli, spoštovali vse ukrepe za preprečevanje širjenja virusa in tako ohranjali svoje in naše zdravje.

Spoštovani starši, hvala, da ste svoje otroke spodbujali pri njihovem delu, jim po potrebi pomagali, nam pa s kakšno konstruktivno, dobronamerno kritiko pomagali poklicno rasti. Čas, ki prihaja, bo še naprej od vseh nas terjal, da se v trenutku prilagodimo aktualnim razmeram. Prosimo vas, da tudi v prihodnjih tednih redno spremljate našo spletno stran in posebna obvestila razredničark in razrednika vaših otrok, saj vas bomo o vseh morebitnih novostih sproti obveščali.

Hvala vsem, ki ste se izkazali s svojo dobrodelnostjo na kakršen koli način – hvala za podarjene računalnike, živila v akciji Misija človek, pisma stanovalcem Doma Ob Savinji v spomladanskem času in izdelavo voščilnic, prav tako za stanovalce Doma, v tem predprazničnem času.

Posebno zahvalo namenjamo vsem učencem in njihovim staršem, ki so nam priskočili na pomoč pri pripravi oddaje za obeležitev dneva samostojnosti in enotnosti ter božično-novoletnega koncerta. V prvi vrsti se zahvaljujemo Ivi Friedrich, učenki 8. b-razreda, za snemanje in montažo ter Lari Brance in Niku Stopinšku, oba 9. a, za povezovanje oddaje. Iskrena hvala tudi posebnemu gostu, dr. Tonetu Kregarju, direktorju Muzeja novejše zgodovine Celje in pevcu skupine Mi2, ki je z nami delil svoje videnje obdobja pred 30 in več leti, torej časa, ki nas je pripeljal do odločitve za samostojno Slovenijo.

Hvala vsem mladim glasbenikom in plesalcem, ki so prispevali svoje posnetke, da bomo lahko skupaj uživali v koncertu, ki bo v nas zagotovo zbudil praznično vzdušje. To so: Krištof Preložnik, 1. b, Alja Košir, 2. a, Sara Košir, 2. a, Jan Božičnik, 2. b, Vid Krumpak, 2. b, Filip Maučnik, 2. b, Žan Strehar, 2. b, Matija Cizej, 3. a, Zala Janc, 3. a,  Zoja Jančič, 3. a,  Ben Jevšnik, 3. b, Anže Kosednar, 4. b, Neža Janc, 6. c, Uma Jevšnik, 6. c, Vito Nick Modic, 7.b, Stefan Sanoria Radovanović, 7. b, Svit Janc, 8. b, Lara Brance, 9. a, Blaž Krušič, 9. a, Ajda Žveplan, 9. b.

Drage učenke in učenci, spoštovani starši, želimo vam lepe, mirne in optimizma polne praznične dni, predvsem pa SREČNO 2021!

Ravnatelj Martin Grosek, učiteljice in učitelji ter vsi delavci šole

 

 

(Skupno 382 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost