Obvestilo za starše

Moje srce je polno želja,

tisoč reči si želim,

rad bi šel okoli sveta,

v sanjah najraje letim.

(F. Lainšček)

 

Drage učenke in učenci, spoštovani straši!

Včeraj nas je izjemno razveselila novica, da se zaradi prehoda v oranžno fazo sproščajo nekateri ukrepi za preprečevanje širjenja koronavirusa. Tako se s ponedeljkom, 15. februarjem, odpirajo osnovne šole za vse učence. Za nas to sicer v tem trenutku še ne pomeni izpolnitev naših želja, saj so pred nami zimske počitnice, nas pa navdaja z upanjem, da boste vsi učenci naše šole ponovno sedli v svoje klopi v ponedeljek, 22. februarja.

Ob vrnitvi v šolo pa bomo vsi skupaj morali dosledno upoštevati nekatere ukrepe, ki jih sedaj že dobro poznate:

  • V šolo lahko prihajate samo zdravi učenci.
  • Pouk bo potekal v t.i. varnih mehurčkih, torej bo vsak oddelek ves čas pouka v svoji matični učilnici.
  • Ob vstopu v šolo in izstopu iz nje bo veljal poseben protokol, ki smo ga izvajali že v septembru in oktobru, kar pomeni, da vsaka triada vstopa v šolo samo skozi svoj vhod, pri tem pa se ravnate tudi po sprotnih navodilih dežurnega učitelja.
  • Ob vstopu v šolo in v skupnih prostorih šole je obvezna nošnja zaščitne maske.

Vsa nadaljnja navodila in pojasnila glede izvajanja pouka in zaščitnih ukrepov boste dobili na razrednih urah.

Starše učencev 4. in 5. razreda vljudno prosimo, da v oddelek podaljšanega bivanja prijavijo samo tiste učence, ki to obliko varstva nujno potrebujejo.

Kljub temu da bomo na šoli v prihodnjem tednu pripravili vse potrebno za nemoten začetek pouka, se moramo žal zavedati, da je ta sprostitev le začasna in bo vlada tudi v prihodnje na podlagi trenutne epidemiološke slike tedensko odločala, kateri ukrepi ostajajo v veljavi in kateri ne. Zato vas prosimo, da redno spremljate našo spletno stran, še posebej ob koncu prihodnjega tedna, saj vas bomo o vseh morebitnih spremembah redno obveščali.

Vsem skupaj želimo prijetne zimske počitnice, vam, učenke in učenci, pa želimo predvsem to, da si oddahnete od računalniških zaslonov, se sprostite v naravi in si naberete novih moči za nadaljevanje pouka.

Na skorajšnje snidenje!

 

Ravnatelj Martin Grosek in kolektiv OŠ Ljubečna

(Skupno 149 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost