NMSB na naši šoli

Na šoli smo se tudi letos pridružili aktivnostim v okviru Nacionalnega meseca skupnega branja 2020, s čimer začenjamo letošnje aktivnosti v okviru projekta OBJEM.

K razvoju bralne pismenosti zagotovo spada tudi zvišanje motivacije za branje pri učencih, zato so naše aktivnosti usmerjene v spodbujanje branja, razvoj pozitivnega odnosa do knjige in knjižnice, spodbujanje želje po novem znanju …

Aktivnosti smo začeli z oddajo šolskega radia, s katero smo obeležili mednarodni dan pismenosti. V njej smo učence pozvali, naj čim več berejo, saj si s tem bogatijo besedni zaklad, širijo obzorja in znanje.

Vas zanima, kaj vse počnemo? Predvsem veliko beremo! Ker v času glavnega odmora zaradi priporočil za preprečevanje širjenja okužbe s koronavirusom učenci ne smejo zapuščati učilnic, si čas krajšajo z branjem. Tudi urnik šolske knjižnice smo organizirali tako, da imajo učenci varen dostop do knjig, naša knjižničarka pa jim z veseljem svetuje in jih vodi po skrivnostih knjižnih polic. Ob lepem vremenu smo večkrat zamenjali učilnico za šolsko igrišče in se prepustili poslušanju napetih zgodb v senci dreves. V nadaljevanju leta bomo k skupnemu branju povabili tudi babice in dedke, kar je eden izmed ciljev letošnjega NMSB in poteka pod sloganom Berimo skupaj – za znanje in za zabavo. 

 

(Skupno 250 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost