Obvestilo za učenke, učence in starše

Ne stori drugemu, česar ne želiš, da drugi stori tebi.

                                                                          (Konfucij)

 

Drage učenke in učenci, spoštovani starši!

Pred nadaljevanjem dela na daljavo vas želimo, v skrbi za zaščito osebnih podatkov vseh udeleženih v vzgojno-izobraževalnem procesu, seznaniti z nekaterimi dejstvi.

Tako v spomladanskem kot v tem, jesensko-zimskem, delu dela na daljavo smo že več krat zapisali, da lahko ta oblika dela prinese željene rezultate samo ob vzajemnem spoštovanju in zaupanju. Žal se vse prevečkrat dogaja, da sta ti vrednoti kršeni, kar učiteljice in učitelji občutimo kot skrajni izraz nespoštovanja našega vsakdanjega dela in truda učenkam in učencev tudi v teh razmerah ponuditi čim kakovostnejši pouk. Verjamemo, da ste tako starši kot učenke in učenci dobro seznanjeni z zakonom o varstvu osebnih podatkov, saj mora šola vsako leto od vas pridobiti posebno soglasje za obdelavo osebnih podatkov učenk in učencev, snemanje in objavljanje fotografij ter avdio-vizualnih posnetkov. Če šola tega soglasja, podpisanega s strani staršev ali zakonitih zastopnikov, za posameznega otroka nima in kljub temu posname in/ali objavi zgoraj omenjene podatke in posnetke, stori kaznivo dejanje. Prav tako stori kaznivo dejanje vsak izmed vas, ki snema učitelja v njegovem domačem ali delovnem okolju, brez njegove vednosti in soglasja, ne glede na razlog. Vsako nedovoljeno snemanje je nedopustno in nezakonito.

Večina učenk in učencev se zelo rada udeležuje video konferenc, na tak način lahko razrešijo kakšno nejasnost, pridobijo učiteljevo razlago, na nek način pa tudi vzdržujejo vezi tako z učitelji kot sošolci. Zagotovo bi bilo zelo slabo tako za nas kot zanje, če bi se bili učiteljice in učitelji primorani začeti izogibati tega načina dela zaradi strahu pred vdorom v našo zasebnost in zlorabo nezakonito pridobljenih posnetkov na svetovnem spletu. Saj veste, kar se na spletu enkrat pojavi, nikoli več ne izgine!

 

Lep pozdrav

Ravnatelj Martin Grosek, učiteljice in učitelji

 

(Skupno 245 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost